« Home | 8 NEW HIV-AIDS CASES REPORTED IN MACEDONIA » | KRSTEVSKI EXHIBITS IN UKRAINE » | MACEDONIAN TREASURES IN THE NETHERLANDS » | RICE: NAME ISSUE UNLIKELY TO BE RESOLVED QUICKLY » | WATER MUSEUM IN OHRID OPENS ON 8 DECEMBER » | MASSIVE HUNT ON ATTACKERS OF POLICEMEN » | BATTLE AGAINST DOMESTIC VIOLENCE » | TEACHER'S STRIKE CONTINUES » | ST.KLIMENT RELIC GIVEN TO BULGARIAN ORTHODOX CHURC... » | 'GOCE DAYS' IN ROMANIA »

ME AND MY IPOD: KRISTIJAN

MD Network


This week the iPod top 5 of Kristijan from Newark, New Jersey, United States.


1- Bruce Springsteen - Glory days
2- Journey - Don't stop believing
3- Tose Proeski - Hardest thing
4- Bon Jovi - Wanted dead or alive
5- Eagles - How long

Do you want to share your iPod top 5?
Mail your top 5 to: songs@macedoniadaily.org


[MD Network]

Bookmark and Share

Али Ахмети, лидерот на владејачката ДУИ, вчера на прославата на отворање на музејот на ОНА во скопската чаршија, Македонија ја нарече Дарданија.

- Музејот е круна на години и години работа на Албанците, а се отвора токму во главниот град на Дарданија - рече Ахмети во говорот на отворањето на музејот.

Во ДУИ не сакаа да ја коментираат изјавата на Ахмети бидејќи, како што нагласија, станувало збор за негов личен говор.

ДУИ му е коалиционен партнер на ВМРО - ДПМНЕ во владата на Македонија и партија која декларативно се залага за единственост на државата. Во ВМРО - ДПМНЕ вчера не сакаа да ја ко­ ментираат изјавата на Ахмети.

Инаку, не е прв пат Албанците Македонија да ја нарекуваат Дарданија. Здружението на албанските историчари во Македонија лани излезе на протести против археолошките ископувања на скопско Кале бидејќи во ископувањата не биле вклучени археолози од Косово и од Албанија. Рамиз Абдулали, почесен претседател на Здружението, тогаш изјави дека Кале било старо Скупи и главниот град на кралството Дарданија.

Македонските историчари тогаш оценија дека изјавата на Абдулали била политичка, навредлива и понижувачка.

Дарданија е областа на која некогаш живееле Дарданите, илирско племе што било населено во делови на Косово и во крајбрежните делови на Албанија, но никогаш не биле население на територијата на која се простира денешна Македонија.

Изјавата на Ахмети следува по најавите за референдум за Илирида од страна на Невзат Халили, поранешниот претседател на ПДП. Халили пред две недели изјави дека било дојдено време за политичка и културна автономија на Албанците во Македонија и најави промена на уставот и на државното уредување во унија помеѓу Македонија и Илирида.

there is no Macedonia in your country. ALL the world encyclopedias say that Macedonia is Greek! you cannot prove from articles derived from world encyclopedias that Macedonia is not Greek. Your name always was Vardarska. You don't have anything in common with the Greeks. Macedonians were speaking Greek!!! what about you???

Post a Comment

February 27 2010:
Auxentius

  Poll

  MD Shoutbox

   
   

  MD Partners
   Explore Macedonia! Click to watch.


   advanced web statistics

  Macedonia Daily is powered by Blogger.
  Macedonia Daily | www.macedoniadaily.org
  info@macedoniadaily.org
  © 2006-2010 All Rights Reserved.